Satulaseppä A. Melin
 

HINNASTO

Hintoihin sisältyy ALV 24%. Hinnasto voimassa 1.7.2024 alkaen.


SATULAN TOPPAUS

 • Mittatilaustoppaus 380€/400€ (synteettinen/aito villa) + matkakulut: sisältää kokotoppauksen ja satulan sovituksen tallillasi, jotta satulasta saadaan mahdollisimman istuva. Vaihtokaarellisissa sisältää myös kaaren tarkistuksen. Teen kokotoppaukset lähinnä verstaallani, joten tallikäyntejä tulee yleensä kaksi – ennen ja jälkeen toppauksen. (Jälkimmäinen käynti max. viikon sisällä toppauksesta, jos ei muuta erikseen sovita)
 • Kokotoppaus 300/320€ (synteettinen/aito villa): kaikki villat vaihdetaan uusiin. Valikoimassa on muutama erilainen synteettinen kuitu (mm. Kieffer, Prestige) ja aito englantilainen Jacobs-lampaan villa.
 • Kiefferin kokotoppaus Kiefferin villalla 320€
 • Kokotoppauksen hintaan sisältyy villan lisäys 3kk sisällä toppauksesta, seuraathan itse tilannetta! Ei sisällä mahdollista uutta sovituskäyntiä tai postikuluja, nämä laskutetaan erikseen.
 • Täyttötoppaus 60–120€, riippuen siitä, täytyykö satula avata, ja lisätäänkö villaa kauttaaltaan vai esim. vain eteen tai taakse. Tehdään myös tallilla sovituksen yhteydessä.
 • Kokotoppauksessa myös satulan runko ja muut piilossa olevat osat tarkistetaan. Mikäli satulan runko todetaan korjauskelvottomalla tavalla rikkoutuneeksi (esim. etukaari poikki) palautetaan satula toppaamattomana ja kiinni ompelematta. Jos epäilet satulaasi runkovikaiseksi, katso video täältä. Mahdollisesta korjauksesta saat hinta-arvion ennen työtä. Tyypillisin tapaus on katkenneet sidosniitit, ks. alempana. Mikäli satulaa ei korjata, veloitetaan pelkkä avausmaksu 40€.

Villan valinnasta: useisiin satuloihin käy sekä synteettinen että aito villa. Aidon villan sekä hyvä että huono puoli on sen muokkautuvuus käytössä: toisaalta se mukautuu hyvin hevosen selkään, mutta painuminen edellyttää usein piankin toppauksen jälkeen villan lisäyksen. Vaihtoväli on yleensä lyhyempi kuin synteettisillä villoilla.


SATULANSOVITUS

 • Satulan sovitus omalla tallilla:  Käytävällä seisten 45€/hevonen, ratsain 65€/hevonen, ratsain useampi kuin yksi satula +15€/satula. Useampi hevonen samalla tallilla? - Kysy ryhmäalennusta. Suosittelen sovitusta aina ratsain, ellei sille ole estettä tai se todetaan tarpeettomaksi, esimerkiksi jos istuvuuden ongelma todetaan jo seisten.
 • Kustannuksiin lisätään matkakulut, jotka jaetaan asiakkaiden kesken.
 • Sovituksessa satulan paneeleista otetaan ratsastuksen jälkeen lämpökamerakuvat. Samalla voidaan kuvata hevosen jalat tai muut alueet, joissa epäillään tulehdusta tai ylirasitusta. Kuvat saat itsellesi tekstiviestinä tai sähköpostiin.
 • Satulan ostossa auttaa, jos hevosesta on kuvien oton lisäksi piirretty mitat. Mittapiirros jää asiakkaalle.


PANEELIEN MUOKKAUKSET:

Selkärangantilat ja lapatilat 40-80€:

Villatopattujen satuloiden selkärangantilan kapeus on yleinen vanhempien käytettyjen satuloiden ongelma. Selkärangantilaa saa usein helposti levennettyä ompelemalla paneeleita kapeammiksi toppauksen yhteydessä, kun paneelit muutenkin irrotetaan ja villat poistetaan. Levennyksen voi tehdä joko eteen sään kohdalle, taakse tai koko matkalle, kunhan paneeleiden tilavuus on riittävä. Katso kuvat täältä.

Myös lavoille saadaan tehtyä lisää liikkumatilaa ottamalla paneelia sisään ompelein. Tehdään aina molemmille puolille.

Neopreenivahvikkeet 60€:

Paneeleissa on usein nahan alla vahvikkeet, jotka voivat olla esim. tekstiiliä, kumia, solumuovia, neopreenia tai huopaa, eli tällöin villa ei ole suoraan nahkaa vasten, eikä pienemmät epätasaisuudet tunnu heti läpi. Valitettavan usein nuo materiaalit eivät kuitenkaan ole yhtä kestäviä kuin nahka, ne repeävät. Joskus joku seppäkin on saattanut repiä niitä toppauskoukuillaan rikki ja jopa työntää mytyksi villan joukkoon. Jos nuo vahvikkeet puuttuvat tai ne halutaan vaihtaa ehjiin (rikkinäiset toki poistetaan aina), käytän kangaspäällysteistä neopreenia, joka leikataan satulasi mittojen mukaan. Asennus vain kokotoppauksen yhteydessä.


SATULAN RUNGONMUOKKAUS JA KORJAUS

Rungonmuokkaus puurunkoisiin satuloihin:

 • Etukaaren levennys/kavennus 120€. Ei sovellu valurautaisiin etukaariin, eikä huonokuntoisiin, esim. ruostuneisiin. Satulan paneelit irrotetaan kokonaan, jotta rungon kunto saadaan tarkistettua ennen muokkausta. Hinta sisältää paneelien takaisinompelun.
 • Rungon suoristus 120€ + etukaaren ja takakaaren ompelu. Jos runkoa ei saada suoraksi, menetellään kuten korjauskelvottomasti runkovikaisen kanssa.
 • Luethan myös infosivuni rungonmuokkauksesta. Muovirunkoisten satuloiden muokkaus Satulasopissa.
 • Katkenneen sidosniitin vaihto 225€, lisäniitit 25€/kpl. Katkenneet niitit korvataan käsintaotuilla kupukantaniiteillä. Kuvia täällä.
 • Jalustinkoukun asennus alkaen 150€ + koukun hinta (tilataan tarvittaessa satulan valmistajalta).  


SATULAN TARKASTUS

90€: Pinnallisen tarkastuksen lisäksi satula avataan rungontarkistusta varten, samalla tarkistetaan toppaustarve, vastinhihnat, sidosniitit, ompeleet ym. piilossa olevat osat.

*Voit tehdä pinnallisen tarkastuksen myös itse, se voi antaa merkkejä rungontarkastuksen tarpeesta! Ohjeet tässä videossa.


ETUKAAREN VAIHTO

Vaihtokaarellisiin satuloihin:

 • 20€ + kaaren hinta: Bates, Wintec, Pessoa, Anky, Knights, Lippo, Seabis, Kent & Masters, Thorowgood Griffin, Tekna / LeTek, Claridge House, Hubertus (Hubertuksessa hintaan lisätään etukaaren ompelu).
 • Albion Platinum 150€ (ei sisällä kaarta; tilataan tarvittaessa valmistajalta)


OMPELUT

Etu- ja takakaaren ompelu:

 • 40€, Kiefferin etukaari 50€.

Vastinhihnat:

 • Lyhyet 30€, pitkät 35€, sisältää ompelun ja Wahlstenin tai englantilaiset vastinhihnat.
 • Hihnojen vaihtoon lisätään etukaaren ompelu (40€), mikäli hihnojen vaihto edellyttää avaamista.
 • Point strap- ja balance strap -hihnojen (satulan etu- tai takaosaan asennettu hihna) asennus: tapauskohtaisesti.

Muut ompelut ja paikkaukset: minimiveloitus 20€ – lähetä kuvat niin saat arvion työn hinnasta.

*Kaikissa ompeleissa käytän kestävää Ritza 25 Polyester vahattua polyesterilankaa (”Tiger thread”, ”tiikerilanka”), joka kestää katkeamatta paremmin kuin puuvilla- tai pellavalanka.

Tallikäynneistä veloitetaan matkakulut 0,65€/km, pidemmillä reissuilla (Keski-Suomi, Pohjois-Savo, Etelä-Pohjanmaa..), sovitaan yleensä kattohinta per asiakas.

Postitus kulloisenkin Matkahuollon hinnaston mukaan (nyt 19,90€) + mahdolliset pakkauskulut 5€ (laatikko, kuplamuovi).

Kaikissa asioissa voit ottaa yhteyttä: puh. 050 565 9448/Anne tai viestillä info@satulapalvelut.fi tai Facebook.